Visit HelsingørSmilingDanmark

Oplevelser i Danmark

Indtast eller vælg en by

Danmark

Region Hovedstaden
North_Sealand

Bed and breakfast Rooms

Vælg en Region

Midtjylland Stor københavn Stor københavn" Stor københavn Nordjylland Danske regioner
 

Danmark er opdelt i fem administrative Regioner, har 406 øer og 7314 km kyststrækning, og det højeste punkt i landet er kun 170 meter over havets overflade. Den gennemsnitlige vindhastighed er 7, 6 meter i sekundet, og forklarer, hvorfor Danmark er et af verdens største eksportører af vindmøller

Lifestyle
Danmark er berømt For dansk møbeldesign arkitektur og kultur. og i dag er Danmark lige så berømt For mad, film og sport. Verdens bedste restaurant 'Noma' har indført en helt ny måde at lave mad 'Ny Nordisk Køkken'. Filmskabere som Lars von Trier og Susanne Bier har vundet en lang række internationale priser.

Unikke oplevelser i Danmark

Oplevelser i DanmarkLeder du efter en oplevelse udover det sædvanlige, kan du finde den her. Danmark byder nemlig på en masse unikke oplevelser, som du sent vil glemme.

Oplevelser For alle og enhver
I Danmark er der sjældent et stille øjeblik. Der er altid noget at give sig til, ligegyldigt hvor i landet du befinder dig. Ved kysterne er der et væld af vandsportsaktiviteter, i den smukke natur finder du en skov af vandreruter og fredfyldte picnicsteder, og rundt om i både mindre og større byer åbner der sig en verden af kultur, historie og smagfuld gastronomi.

Rooms Region Hovedstaden

Vælg et område i Region Hovedstaden
Bornholm Stor københavn Nordsjælland Region Hovedstaden

Region Hovedstaden er med sine 1,8 mio. indbyggere den mest folkerige af Danmarks fem regioner.
Region Hovedstaden styres af et regionsråd som første gang blev valgt den 15. november 2005. Opgaverne for regionen ligger hovedsageligt indenfor sundhed, sygehuse og sygesikring: Regionen har Danmarks største sygehusvæsen med 11 hospitaler.

København (Danmarks hovedstad) har en lang og rig historie. København har været centrum for det danske imperium i hundreder af år, og som sådan er København hjemsted for mange paladser, historiske bygninger og kulturminder.
Men det moderne København er ikke en by gennemsyret i fortiden. Byens klassiske arkitektur og kanaler sidestilles med moderne infrastruktur, nye bygninger og et højteknologisk transportsystem.

Krabbefiskeri på Rørvig Havn

Krabbefiskeri på Rørvig Havn
I over 50 år er der blevet fanget krabber på Kongemolen på Rørvig Havn. Bedsteforældre tager deres børnebørn med hertil hver sommer og mindes dengang, de selv som børn lå på molen med madding på klemmer i lange snore.

Oplevelser i Danmark
Faldskærmsklubben
Faldskærmsklubben.dk tilbyder Tandemspring fra Lolland-Falster Airport med mulighed for video og fotos af springet. Springene foregår fra Danmarks største faldskærmflyver, en Grand Caravan 208B, som ...

Dyk med hajerne i Danmarks Hajcenter Grenaa

Camp Adventure
Skovens hemmelige skat: Camp AdventureMidt inde i skoven, blandt høje træer og fuglesang, er der en åbning i trækronerne og himlen kigger frem. Lyden af vandet fra åen, og frøerne der lever omkring

Fisketure lystfiskeri og Havfiskeri

Den blåfinnede tun

Fisketure lystfiskeri og Havfiskeri på Øresund
Den blåfinnede tun er efter årtiers fravær i stor stil vendt tilbage for at jage sildefisk og makreller i de indre danske farvande - og for selv at blive jaget. Engang havde det danske tunfiskeri i Øresund internationalt format blandt sportsfiskere.

Tunfisk

Tunen har ry for at være havets svar på savannens gepard, der kan indhente sit bytte for enden af en hæsblæsende sprint. Den har munden fuld af sylespidse tænder, der kan holde fast i en sild, der kæmper for at søge sikkerhed i stimen.

Og så har den en evne til holde kroppen varm og hovedet koldt, når den jager.

Lystfirkerbåde Rungsted

De seneste sensomre har stimer af blåfinnede tun bevæget sig mod de Danske kyster, og med Skagen om styrbord er kæmpefiskene i august-september svømmet ind i Kattegat for at jage i efterårsmånederne.

Blåfinnet tun er en af verdens mest eftertragtede fisk. Nu skal forskere og sportsfiskere igen samarbejde om at fange og mærke blåfinnet tun i Skagerrak.

Blåfinnet tun er den største rovfisk man kan møde i danske farvande. Fisken er en dyr, men en yndet spise blandt andet til sushi. Undersøgelserne og samarbejdet med forskerne er vigtige for at kortlægge, hvor og hvornår de vandrer.

En unik oplevelse i Danmark
lystfiskerne kan opleve at få den blåfinnede tun på krogen lige her i Danmark, hvor der ellers er fangstforbud.

Mange fiskere har været i udlandet for at fange den store fisk, men man kan godt mærke, at de næsten ikke få armene ned over at fange den i Danmark.

Læs mere om Lystfiskeri i Øresund